INGREDIENCE: 1/4 l majolky nebo 2 žloutky, 2 dl oleje, l bílý jogurt, lžíce citrónové šťávy nebo octa, sůl, pepř, l cibule, l lžíce kaparů nebo 2 až 3 sladkokyselé okurky, po lžíci jemně nasekané petrželky a pažitky, l lžíce hořčice.
POSTUP PŘÍPRAVY: Použijeme buď kupovanou majolku, nebo ze žloutků, oleje, hořčice, citrónové šťávy, soli a pepře umixujeme majonézu. Pak ji dochutíme jemně nakrájenou cibulí, nasekanými kapary nebo okurkami, petrželkou, pažitkou a lžící hořčice. Vše musí být jemně nasekané, aby byla omáčka hladká, ale nepříliš hustá. Takto připravenou tatarskou omáčku můžeme ještě zlehčit kelímkem bílého jogurtu nebo menším kelímkem zakysané smetany.