INGREDIENCE: 2 malé celery, šťáva z l citrónu, 4 lžíce nastrouhaných vlašských ořechů, 2 lžíce sójové mouky, 2 lžíce pšeničné mouky, 2 vejce, 2-4 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce parmezánu, sůl, lžička medu, bylinky podle chuti (oregano, bazalka, tymián), strouhanka, máslo nebo rostlinný tuk.
POSTUP PŘÍPRAVY: Celer nastrouháme nahrubo a promícháme s citrónovou šťávou. Potom přidáváme postupně jednotlivé suroviny kromě strouhanky a másla a zpracujeme na těsto. Dvěma lžícemi, které držíme proti sobě, nabereme jednu porci těsta a lžícemi ji stlačíme dohromady. Medailónky obalíme v strouhance a v dostatečném množství tuku smažíme na středním ohni po obou stranách dokřupava.