INGREDIENCE: 3 sklenice fazolek (nebo sáček zmrazených fazole 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, l cibule, 1/2 lžičky papriky, kelímek zakysané smetany, 100 g strouhaného sýra (nejlépe ementálu), hrst strouhanky, sůl, špetka pepře POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozehřejeme v kastrole, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, vsypeme mouku a usmažíme jíšku. Ke konci smažení přidáme papriku, ale už ji jen promícháme se základem. Vlijeme hrnek vody, povaříme, vhodíme připravené fazolky, smetanu, vše dobře promícháme a necháme krátce povařit. Osolíme a opepříme. Zapékací misku vymastíme máslem, vlijeme fazolky s omáčkou, povrch posypeme strouhaným sýrem a strouhankou a zapékáme asi 20 minut, až se sýr taví a zezlátne.