xkuchtik.cz

 

FAZOLE S KLOBÁSOU

 

INGREDIENCE: 300 g bílých fazolí, 2 bobkové listu, 200 g klobásy nebo uzeného bůčku, l velká cibule, 2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, l lžíce sladké papriky, 4 lžíce kečupu, 4 stroužky česneku, pažitka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme s bobkovým listem doměkka. V kastrole rozehřejeme tuk, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku, promícháme a zalijeme vodou s kouskem masoxu nebo vývarem z uzeného bůčku. Za stálého míchání povaříme (omáčka musí být hustá), přidáme vařené fazole, promícháme a ochutíme solí, rozdrceným nebo nastrouhaným česnekem, kečupem a nadrobno nakrájenou pažitkou. Klobásu nebo vařený uzený bůček (nebo jiné maso) nakrájíme na plátky nebo na kostky, můžeme je lehce opéct na troše oleje, a vmícháme do fazolí. Podáváme horké. Povrch můžeme ještě posypat zelenou cibulkou.

 


Vloženo:24. 1. 2009  
http://www.xkuchtik.cz