INGREDIENCE: 500 g zmrazeného nebo sterilovaného hrášku, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky soli, 8 vajec, 4 lžíce mléka, sul, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Hrášek propláchneme a necháme okapat. Máslo rozehřejeme, vsypeme okapaný hrášek, osladíme a osolíme a chvíli dusíme. Pak necháme na teple. Vždy dvě vejce a l lžíci mléka osolíme a opepříme, rozšleháme a vlijeme na pomaštěnou pánev. Posypeme čtvrtkou připraveného hrášku a smažíme. Když je omeleta po jedné straně osmažená, pomocí špachtle ji obrátíme a usmažíme i druhou stranu. Horkou omeletu svineme nebo jen přeložíme na půlku a podáváme s tatarskou omáčkou nebo kečupem a s vařenými brambory.