xkuchtik.cz

 

KAPUSTA ZAPEČENÁ S DRŮBEŽÍM SALÁMEM.

 

INGREDIENCE: 1 kapusta, 150 g drůbežího salámu, 50 g slaniny, 100 g mouky, 1/2 l mléka, 100 g cibule, 60 g strouhanky, stroužek česneku, 2 vejce, špetka prasku do pečiva, sůl, máslo na vymazaní formy.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu opereme, do poloměkka uvaříme v osolené vodě a dáme okapat. Pak ji nakrájíme na nudličky. Kostičky slaniny rozškvaříme, osmahneme na nich cibulku, přidáme kapustu, kostičky drůbežího salámu a promícháme. Okořeníme česnekem utřeným se solí a zahustíme strouhankou. Zbytkem strouhanky vysypeme máslem vymazanou ohnivzdornou misku a kapustovou směs do ní urovnáme. V mléce rozmícháme vejce s moukou a osolíme, s trochou mouky do nich přisypeme prášek do pečiva a vymícháme těstíčko. Tím zalijeme připravenou směs, kterou pak v předehřáté troubě dočervena upečeme.

 


Vloženo:13. 10. 2006  
http://www.xkuchtik.cz