INGREDIENCE: l menší hlávka kapusty, 200 g vařeného hovězího masa, 200 g vinné klobásy, l cibule, l žemle, 2 lžíce oleje, vývar, strouhaný sýr, 2 stroužky česneku, 3 lžíce rajského protlaku, 50 g másla na vymazání, l vejce, trochu strouhanky, pepř, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji podusíme jemně nasekaný česnek a petrželku, pak přidáme vytlačenou vinnou klobásu a ve vývaru namočenou vymačkanou žemli. Opepříme, osolíme, spojíme vejcem a vmícháme drobné Kostičky vařeného hovězího masa. Vmícháme rajský protlak a směs zahustíme strouhankou. Kapustu opereme, rozebereme na listy, žebra opatrně naklepeme. Do připravených listů pak balíme masovou směs, závitky převážeme nití a srovnáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky. V horké troubě zapečeme a na talířích sypeme strouhaným sýrem.