INGREDIENCE: l velká hlávka kapusty, 100 g měkkého salámu, 100 g slaniny, 1/2 l mléka, 100 g hladké mouky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 60 g strouhanky, 2 vejce, špetka prásku do pečiva, tuk na vymaštění pekáčku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlávku kapusty ovaříme v osolené vodě a pak pokrájíme na nudličky. Na kostičkách slaniny dorůžova osmahneme drobně pokrájenou cibuli, pak přidáme kapustu, nakrájený salám a koření. Promícháme a směs ochutíme prolisovaným česnekem. Nakonec ji zahustíme strouhankou. Pak dobře vymastíme pekáček, vysypeme zbytkem strouhanky a navrstvíme kapustovou směs. V mléce rozmícháme vejce, sůl a mouku, ve které jsme rozmíchali špetku prášku do pečiva. Tímto těstíčkem kapustovou směs v pekáčku přelijeme. Pečeme v horké troubě dočervena. Podáváme s brambory.