xkuchtik.cz

 

DUŠENÁ KAPUSTA S JABLKY

 

INGREDIENCE: 1 menší hlávka kapusty, 2 velká kyselá jablka, 50 g kachního sádla, vývar, 1 cibule, 30 g hladké mouky, lžička cukru, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kapustu ovaříme v osolené vodě, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Jemně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle, pak k ní přidáme nudličky kapusty a nudličky oloupaných jablk (můžeme je také nastrouhat). Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak pokrm zaprášíme moukou, osmahneme. Ještě trochu podlijeme a podusíme. Podáváme k pečenému masu.

 


Vloženo:29. 6. 2008  
http://www.xkuchtik.cz