INGREDIENCE: l kapusta, 250 g mletého masa nebo 200 g měkkého salámu, 2 vejce, 50 g slaniny, l cibule, 3 stroužky česneku, strouhanka na zahuštění a obalení, 1/2 lžičky kari, špetka pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kapustu dáme do vody a 30 minut vaříme. Pak ji vyjmeme, necháme okapat a vychladnout a ještě vymačkáme zbylou vodu. Kapustu nasekáme na prkénku nebo ji rozemeleme. K umleté kapustě přidáme mleté maso nebo velmi jemně nakrájený salám, osolíme, okořeníme, vmícháme dvě vejce, velmi jemně nasekanou cibuli, nastrouhaný nebo utřený česnek a nadrobno nakrájenou slaninu. Zahustíme strouhankou tak, aby se směs dala tvarovat na karbanátky, obalíme je ve zbylé strouhance a dozlatova usmažíme. Podáváme s bramborovou kaší a okurkou. Karbanátky jsou dobré i studené.