INGREDIENCE: l velká cibule, 2 lžíce oleje, 400 g červených, zelených a žlutých paprikových lusků, l lžička sladké papriky, 2 lžíce rajského protlaku, l rozetřený stroužek česneku, špetka soli, 150 ml zeleninového vývaru, l lžička octa, špetka pepře POSTUP PŘÍPRAVY: Olej rozehřejeme. Cibuli nasekáme nahrubo a v oleji ji podusíme dosklovita. Paprikové lusky překrojíme na poloviny, zbavíme jader a nakrájíme na proužky nebo na kostky, přidáme k cibuli a všechno dáme dusit přikryté na 10-12 minut. Rajský protlak promícháme s česnekem, solí a vývarem, přidáme k paprikám a všechno dohromady dáme na mírný oheň vařit. Směs ochutíme octem, solí a pepřem. Vyplatí se uvařit větší porci, protože tuto paprikovou směs můžeme s úspěchem podávat i studenou.