xkuchtik.cz

 

RYCHLÉ PATIZONOVÉ PYRÉ

 

INGREDIENCE: 3/4 kg patizonu, 20 g cukru, 1/2 lžičky soli, l lžíce octa, stává z l citrónu, špetka tlučeného kmínu, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Patizon oloupeme, zbavíme jader, rozčtvrtíme a dáme vařit do slané vařící vody, do polévky nebo k bramborám. Měkký vyjmeme, necháme dobře odkapat potom jej vidličkou rozmačkáme. Přidáme dle chuti sůl, cukr, ocet, citrónovou šťávu, tlučený kmín a máslo. Necháme na kraji plotny prohřát, dbáme, aby se nepřepálilo máslo, a podáváme. Je-li po rozmačkání přebytek šťávy, slijeme ji. Podáváme s dietně upraveným vepřovým masem a bramborovými knedlíky. Můžeme i mírně zaprášit moukou a ještě krátce povařit.

 


Vloženo:2. 4. 2017  
http://www.xkuchtik.cz