xkuchtik.cz

 

PÓREK ZAPEČENÝ S BRAMBORY A VEPŘOVÝM BŮČKEM

 

INGREDIENCE: 500 g pórku, 500 g vařených oloupaných brambor, 50 g anglické slaniny, 100 g pečeného vepřového bůčku, 2 vejce, 1/4 l smetany, kousek másla, strouhanka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky a podusíme v osolené vodě do poloměkka. Necháme okapat a mezitím dno máslem vymazané ohnivzdorné misky pokryjeme plátky vařených brambor. Ty posypeme kostičkami rozškvařené slaniny a na kostky pokrájeným pečeným vepřovým masem. Pak urovnáme vrstvu připraveného pórku. Nezapomínáme solit a pepřit. Vrstvy střídáme, nahoře musí být brambory. Pak pokrm zalijeme smetanou s rozmíchaným vejci. Povrch poklademe plátky másla a poprášíme strouhankou. Zapékáme v troubě.

 


Vloženo:30. 6. 2014  
http://www.xkuchtik.cz