INGREDIENCE: 1 šálek rýže, sůl, 4 velká rajčata, 150 g mraženého špenátu, l cibule, 80 g másla, mletý bílý pepř, půl lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 2 lžičky strouhanky, 2 lžičky goudy. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme asi v l litru slané vody. Z každého rajčete skrojíme vršek. Rajčata opatrně vydlabeme, postavíme otvorem dolů na nějakou mřížku a necháme vykapat. Cibuli nasekáme a osmahneme na másle, přidáme špenát, podusíme a okořeníme. Rýži slijeme, promícháme se špenátem a směsí naplníme rajčata. Nákypovou formu vymažeme máslem a vložíme do ní rajčata. Strouhanku smícháme se sýrem, posypeme jí rajčata a rozdělíme na ně zbytek másla v malých vločkách. Rajčata dusíme v troubě asi 20 minut. Podáváme se sklenkou bílého vína.