xkuchtik.cz

 

ČERNÝ KUBA.

 

INGREDIENCE: 500 g krup (nebo krupek perliček), l velká cibule, 100 g sádla, 2 hrsti sušených hub, pepř, sůl, drcený kmín podle chuti, l palička česneku.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy propláchneme studenou a teplou vodou, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín (asi 112 lžičky) a vaříme za častého promíchání na mírném ohni doměkka. Občas přilijeme vodu, aby se kroupy nenapalovaly. Sušené houby namočíme alespoň na hodinu, pak je v téže vodě, kterou osolíme, uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na části sádla dozlatova. Česnek utřeme se solí nebo prolisujeme. Doměkka uvařené kroupy Scedíme, propláchneme teplou vodou a necháme okapat. Cibuli, pokrájené houby, česnek a pepř smícháme s kroupami. Podle potřeby zalijeme vývarem z hub a směs podle chuti přisolíme. Pekáček vymastíme silně sádlem, vložíme do něj ochucené kroupy, urovnáme a zapečeme v horké troubě

 


Vloženo:15. 8. 2005  
http://www.xkuchtik.cz