INGREDIENCE:K přípravě houbového šašliku používáme hlavně menší kloboučky žampiónů, hříbků i křemenáčů, dále pak rohlíky, drůbeží nebo telecí játra, sůl mletý pepř a olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kloboučky hub očistíme. Žampiónové kloboučky navíc ještě sloupneme. Rohlíky nakrájíme na plátky tlusté asi 3/4 cm. Játra nakrájíme na plátky tlusté asi 1/2 cm, ve stejné velikosti plátků rohlíků a kloboučků hub. Pak kloboučky hub, plátky rohlíků a jater střídavě napichujeme na rožňovou jehlu nebo na špejli, osolíme, opepříme a v rozehřátém oleji 6 minut pečeme. Pečeme-li je na grilu pak je občas při pečení potíráme olejem. Příloha: opečené nebo smažené brambory, kečup anebo salát ze syrové zeleniny. Pro 1 osobu počítáme 2 šašliky.