INGREDIENCE: 5 kedluben nebo 1/2 kedlubny gigant, 2 rajčata, 3 žampiony, 1 cibule, vařené hovězí žebro z polévky, zálivka ze 4 lžic olivového oleje, 2 lžic citrónové stavy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře a trochy vývaru z masa.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme do salátové mísy. Rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kousky. Žampiony nakrájíme na plátky a společně s cibulí osmažíme na troše oleje. Necháme vychladnout a přidáme ke kedlubnám. Vařené hovězí maso nakrájíme na velmi tenké plátky nebo nudličky a rovněž vmícháme ke kedlubnám. Olej smícháme s octem, solí, pepřem a trochou vývaru z masa, zalijeme salát, promícháme a necháme vychladit. Podáváme posypaný nasekanou pažitkou nebo natí z mladé cibulky.