INGREDIENCE: 700 g čerstvých hub, 5 kuliček pepře, l bobkový list, 2 lžíce octa, l lžíce oleje, 200 g uzeniny, lančmítu nebo zbylého pečeného masa, 1/4 celeru, 2 papriky nebo na jaře svazek ředkviček, sůl, 3 vejce uvařená natvrdo, pažitka, tatarská omáčka nebo zálivka z 1,5 dl houbového vývaru, 2 lžic oleje, l lžíce octa nebo citrónu a špetky soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, nakrájené a omyté houby povaříme asi 10 minut v osolené vodě ochucené lžící octa, lžící oleje, pepřem a bobkovým listem. Vařené houby vyjmeme cedníkem, dáme okapat a částečně zchlazené vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájené maso, nastrouhaný celer, nadrobno nakrájené papriky nebo ředkvičky, na kostičky nakrájená vařená vejce, nasekanou pažitku a promícháme buď s tatarskou omáčkou, nebo zálivkou z houbového vývaru. Necháme krátce rozležet a podáváme s pečivem.