INGREDIENCE: 6 vajec uvařených natvrdo, 2 brambory uvařené ve slupce a oloupané, 3 sterilované sladkokyselé okurky, 7 cibulek šalotek sterilovaných nebo podušených nebo l velká cibule podušená na lžíci másla, 3 lžíce majolky, l lžíce hořčice, l lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř, vetší špetka cukru, l lžička citrónové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařená a vychladlá vejce oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do salátové mísy a přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, na proužky nakrájené okurky, pokrájené cibulky nebo podušenou nadrobno nakrájenou cibuli (cibule není nezbytná, dodá však salátu pikantnější chuti). Směs lehce promícháme a zalijeme majolkou smíchanou s hořčicí, jogurtem, špetkou soli, špetkou pepře, cukrem a citrónovou šťávou. Promícháme, nalijeme na vejce, opatrně promícháme, aby se vejce nerozdrobila, a dáme na chvíli vychladit. Při podávání ozdobíme kolečky rajčat. Vajíčkový salát můžeme použít také jako podklad na chlebíčky.