INGREDIENCE: 250 g vařeného slepičího masa, 1/4 bulvy celeru, l citrón, 4 lžíce zmrazené zeleninové směsi mrkve s hráškem, 6 lžic vařené vychladlé rýže, sůl, olej, pepř, 4 lžíce strouhaného sýra, 4 lžíce majolky, 4 lžíce bílého jogurtu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Slepičí maso nakrájíme na kostičky, celer nastrouháme najemno a hned ho pokapeme citrónovou šťávou, aby nehnědl, přidáme předem uvařenou a vychlazenou mrkev s hráškem, vařenou, ale sypkou rýži a vše promícháme, ochutíme solí a pepřem a pokapeme olejem. Znovu promícháme, přidáme strouhaný sýr a majolku smíchanou s jogurtem. Podle chuti přisolíme nebo přikyselíme, znovu lehce promícháme a dáme vychladit. Podáváme na omytých a osušených lístcích hlávkového salátu. Povrch můžeme přizdobit dílkem mandarinky nebo jiného exotického ovoce.