INGREDIENCE: 400 g masa za zvěřiny, 600 g brambor, 2 sterilované okurky, 1/2 jablka, l menší cibule, 2 kuličky celého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 kuličky jalovce, 1-2 bobkové listy, ocet, worcester, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Ořez, případně přední maso z vysoké nebo nízké zvěřiny omyjeme, osolíme, přidáme divoké koření, jalovec, podlijeme vodou a dáme do trouby péci. Omyté brambory uvaříme. Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na nudličky. Stejným způsobem nakrájíme oloupaná jablka a okurky. Cibuli nasekáme nadrobno. Studené upečené maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme brambory, jablka, okurky a cibuli. Směs ochutíme solí, pepřem, octem a worcesterem. Dobře promícháme a necháme odležet. Podáváme samostatně jako lehkou večeři s bohatou zeleninovou oblohou.