INGREDIENCE: 250 g sýra na strouhání, 2 svazky ředkviček (asi 20 kusů), 1/4 bulvy celeru, kelímek majolky (100 g), l lžíce oleje, l lžíce citrónové šťávy, l lžička cukru, 1/2 lžičky soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Ředkvičky dobře omyjeme, odřežeme zelené části a kořínky a nastrouháme je nahrubo. Celer oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Zakapeme citrónovou šťávou a olejem, promícháme se solí a cukrem. Sýr nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky a přimícháme k zelenině. Majolku opatrně rozmícháme s trochou citrónové šťávy a vmícháme do salátu. Vše ještě znovu lehce promícháme a dáme vychladit. Můžeme podávat obložené plátky natvrdo vařených vajec nebo nudličkami šunky.