INGREDIENCE: 1 malá sklenice sterilovaných fazolek (300 g), zálivka z 2 lžic oleje, l lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy a oleje z rybiček, 2 vejce uvařená natvrdo, l uvařená mrkev, l cibule, konzerva makrely v oleji, tuňáka nebo jiné ryby, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky slijeme, propláchneme a necháme okapat. Na prkénku je pokrájíme na menší kousky. Mrkev nakrájíme na kolečka a vejce nasekáme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev můžeme přidat i čerstvou nevařenou, v tom případě ji však nastrouháme nadrobno. Olej smícháme s hořčicí, citrónovou šťávou a olejem z rybiček, osolíme a opepříme a nalijeme na zeleninu. Promícháme a nakonec lehce vmícháme na kousky nakrájenou rybu, aby se příliš nerozdrobila. Podáváme ozdobené plátkem citrónu.