INGREDIENCE: 500 g rybího filé, 2 menší jablka, l pomeranč, l mrkev, l lžíce sterilovaného hrášku, l sterilovaná okurka, 2 lžíce oleje, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, sůl, cukr, ocet Do vody dáme sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, ocet a přivedeme k varu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vroucí okořeněné vody vložíme rybí filé a vaříme 10-15 minut. Poté filé z vývaru vyjmeme a necháme vychladnout. Jablka a pomeranče oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Sladkokyselou okurku nakrájíme na kostičky. Rybí maso vykostíme a rozdrobíme nebo nakrájíme na malé kousky. Všechny nakrájené suroviny vložíme do mísy, přidáme okapaný hrášek, osolíme, opepříme, přidáme cukr, ocet a olej, dobře promícháme a necháme proležet. Salát podáváme s celozrnným pečivem, ozdobený pomerančem.