INGREDIENCE: 600g čerstvých holubinek (holubinka namodralá, bukovka, zlatá, trávozelená, mohu to být také houby hřibovité), 50g másla, 40g cibule, petrželka, sůl, lžíce citrónové šťávy, 20g hladké mouky, 1/8 l vývaru ze zeleniny nebo z čerstvých hub, 150g masa z vařeného nebo pečeného kuřete, popř. zbytky z pečeně, 50g nastrouhaného ementálu nebo parmezánu, 30g strouhanky a 30g rozpuštěného másla. Trochu tuku na vymaštění lastur. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně.rozsekanou petrželku, pak přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a dusíme. Když jsou houby měkké a šťáva se z větší části vydusila, zaprášíme je moukou, trochu osmahneme, podlijeme studeným vývarem a dohusta svaříme. Nakonec přimícháme na nudličky nakrájené maso navršíme do šesti máslem vymazaných lastur, povrch směsi posypeme sýrem a strouhankou, pokapeme máslem, narovnáme m na plech a v horké troubě 10 až 15 minut opečeme. Poznámka: Nemáme-li lastury, naplníme směs do ohnivzdorných porcelánových nebo skleněných zapékacích misek neboli kokotek. Příloha: tyčinky z lístkového těsta, slané rohlíky apod.