xkuchtik.cz

 

GULÁŠOVÁ POLÉVKA IIII.

 

INGREDIENCE: 300 g předního hovězího masa, 50 g škvařeného vepřového sádla, 30 g slaniny, 120 g cibule, 4 stroužky česneku, 50 g hladké mouky, 200 g syrových brambor, mletá sladká paprika, sůl, drcený kmín, majoránka, mletý pepř, 1,5 l vývaru z kostí nebo masoxu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmahneme jemně nakrájenou slaninu, necháme na ní zesklovatět nakrájenou cibuli a zaprášíme papriku. Přidáme očištěné a na kostky nakrájené maso, pepř, česnek utřený se solí a kmín a za mírného podlévání vodou udusíme doměkka. Vysmahlou šťávu zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme majoránku a na kostky nakrájené brambory a vaříme dokud nezměknou. Podáváme s rohlíkem nebo houskou.

 


Vloženo:7. 3. 2003  
http://www.xkuchtik.cz