INGREDIENCE: 250 g kapřího masa, 120 g másla, 40 g cibule, 150 g čerstvých žampionů nebo přiměřené množství hub sušených, sůl, mletý pepř, kmín, zelená petrželka, 40 g hladké mouky, litr rybího vývaru, 20 cl sladké smetany, 6 lžic přírodního bílého vína.
POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí maso osolíme, opečeme na polovině másla, vykostíme a nakrájíme na kousky. Na zbylém másle zpěníme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli a jemně nasekanou petrželku, přidáme na plátky nakrájené očištěné houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a smetanou, rozšleháme a 10 minut povaříme. Nakonec přidáme kapří maso, víno a necháme přejít varem.