xkuchtik.cz

 

FLÍČKY

 

INGREDIENCE: 100 g hrubé nebo polohrubé mouky, l vejce, 2 lžíce vody, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosejeme, přidáme vejce a vodu a uděláme těsto. Těsto lehce vyválíme a placku necháme proschnout. Po uschnutí svineme do válečku a nakrájíme na části. Kusy těsta nakrájíme asi na půl centimetru široké pásky, z nichž pak krájíme čtverečky. Ihned po nakrájení je rozházíme po vále. Čtverečky vložíme do vařící osolené vody a po vyplavání na povrch je procedíme a prolijeme studenou vodou a trochou vývaru nebo oleje, aby se neslepily. Jsou-li nudlové čtverečky určeny do zahuštěné polévky, uvaříme je v polévce.

 


Vloženo:12. 2. 2013  
http://www.xkuchtik.cz