INGREDIENCE:
600 g hovězího masa bez kostí (nejlépe z kližky),
60 g sádla,
200 g cibule,
drcený kmín, mletá sladká i pálivá paprika, sůl,
1 lžíce rajčatového protlaku, česnek,
50 g hladké mouky,
mletý pepř, majoránka.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Hovězí maso naklepeme a pokrájíme na stejně velké kostky.
Na dvou třetinách dávky sádla usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli a kmín, vmícháme papriku, hned vložíme maso a při občasném zamíchání je dusíme ve vlastní šťávě.
Pak přidáme sůl, rajčatový protlak, rozetřený česnek, trochu vody a dusíme pod pokličkou.
Když je maso ještě zatuhlé, šťávu vydusíme téměř do tuku, zasypeme moukou a při stálém míchání osmažíme.
Zalijeme je vodou, rozmícháme, přidáme pepř a dusíme, až maso změkne.
Nakonec přidáme papriku zpěněnou na zbytku sádla a rozemnutou majoránku.
Podáváme s houskovými knedlíky nebo s pečivem.