INGREDIENCE: 600 g hovězího masa bez kostí, 60 g slaniny, 50 g sádla, 400 g cibule, 1 lžíce hladké mouky, mletá sladká paprika, sůl, česnek, 2 lžíce rajčatového kečupu, worcesterská omáčka, majoránka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso naklepeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme na sádle, přidáme drobně pokrájenou cibuli, usmažíme ji dozlatova, vmícháme papriku, potom maso a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy maso osolíme, podlijeme vodou a dusíme, až maso téměř změkne. Guláš vydusíme do tuku, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody, přidáme rozetřený česnek, kečup a dusíme, až maso změkne. Téměř hotový guláš okořeníme worcesterskou omáčkou a rozemnutou majoránkou. Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.