INGREDIENCE: 600 g hovězího předního masa bez kostí, 60 g slaniny, 2 cibule, mletá sladká paprika, sůl, česnek, 2 lžíce nastrouhaného chleba z kůrky , 2 dl světlého 10% piva.
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso naklepeme a pokrájíme na stejně velké kostky. Drobně pokrájenou slaninu rozškvaříme, kostičky vyjmeme, na vytaveném tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, potom papriku, přidáme maso a dusíme je pod pokličkou ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy podlijeme maso trochou piva a dusíme dále. Po chvilce maso osolíme, přidáme rozetřený česnek a dusíme, až maso téměř změkne. Guláš zahustíme strouhaným chlebem nebo hl. moukou a dohotovíme. Při podávání jej posypeme kostičkami rozškvařené slaniny. Vhodná příloha je slané pečivo nebo vařené brambory.