INGREDIENCE: 1 kg rostbífu, jednu čajovou lžičku soli a stejné množství sušeného tymiánu, půl čajové lžičky sušené šalvěje, 5 až 6 lžiček dobrého oleje, tři polévkové lžíce vody.
POSTUP PŘÍPRAVY: Upravené maso omyjeme studenou vodou, pak do něho vhněteme sůl, tymián a šalvěj. Takto připravenou pečeni vložíme do vhodné nádoby s vřícím olejem a necháme při 250 stupních Celsia opékat asi půl hodiny. Nezapomínáme na časté polévání pečínky. Hotovou pečeni necháme přikrytou na předehřáté podložce asi deset minut odpočívat. Výpečky z masa provaříme s masovým vývarem a paprikou, pak vše procedíme přes cedník. Škrob rozšleháme se smetanou a vzniklou směsí omáčku zahustíme. Dochutí solí. Pak maso nakrájíme a servírujeme zalité šťávou. Jako příloha se hodí brambory posypané sekanou zelenou petrželkou a zeleninová směs.