xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÝ GULÁŠ II.

 

INGREDIENCE: 600 g vepřové plece nebo ramínka, 60 g oleje, 3 větší cibule, sůl, 1 lžíce sladké mleté papriky, lžička drceného kmínu, 3 rajčata, 4 stroužky česneku, špetka majoránky, 40 g másla.

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso a po všech stranách je opečeme dohněda. Potom maso osolíme, přidáme papriku, drcený kmín, spařená a oloupaná rajčata, rozetřený česnek se solí a majoránku, podlijeme horkou vodou a dusíme. Podle druhu masa asi 20 až 30 minut v Papinově hrnci. Potom pod hrncem zdroj tepla vypneme a necháme chvíli dojít. Nakonec guláš zjemníme máslem, které vložíme do hotové pokrmu.
Jako přílohu podáváme dušenou rýži, houskový knedlík, krajíček chleba nebo jen pečivo.

 


Vloženo:16. 2. 2006  
http://www.xkuchtik.cz