INGREDIENCE: 2 lžíce sádla, 400 g cibule, 400 g vepřového masa, 200 g laloku, 250 g směsi (ledvina, slezina, kousek jazyka, srdce, játra, mozeček), mletý pepř, mletá paprika, kmín, 4 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Dobrý zabijačkový guláš je skutečnou pochoutkou. Připravuje se, jakmile se vepř zavěsí a vyjmou se vnitřnosti. Hned se vyjmou potřebné části, omyjí a nakrájí na kousky. Na sádle zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli, vložíme nakrájené maso a pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Potom osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Vysmahlý guláš zaprášíme hladkou moukou, přidáme odblaněný mozeček, za chvilku podlijeme vývarem a podusíme, až je všechno maso měkké. Chuť zvýšíme utřeným česnekem. Podáváme s chlebem, s rohlíkem nebo s houskovými knedlíky.