INGREDIENCE: 200g čerstvých hub (pečárky, hřiby pravé a ostatní houby hřibovité, klouzky, křemenáče anebo houby ve směsi), 40g másla a 50g cibule, 40g másla, 2 žemle, 1/4 l mléka, 1 vejce, 1 žloutek, trocha muškátového květu, mletého pepře a petrželky, sůl a trochu strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozsekané houby, osolíme a udusíme doměkka. V misce utřeme máslo do pěny, k němu přimícháme žemle namočené v mléce, dobře vymačkané a sítem protřené, vejce, žloutek podušené houby, jemně rozsekanou petrželku, sůl, koření a nádivku dobře promícháme. Je-li nádivka řidší konzistence, zahustíme ji podle potřeby strouhankou. Nádivku používáme k nadívání kuřat, telecího hrudí, vepřového bůčku, zelenin apod.