INGREDIENCE: 1500 g vepřové hlavy, 250 g vepřového boku, 250 g vepřového výřezu, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 600 g žemle, 1 l vývaru z masa, 150 g vyškvařeného sádla, 50 g cibule, drcené nové koření, mletý pepř, majoránka, kmín a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, vepřový bok a výřez ( ten klademe do vývaru později) uvaříme doměkka v osolené vodě. Kolíbkou nadrobno rozsekáme vykostěné maso. Přidáme do něho sůl, drcenou majoránku, pepř, kmín, nové koření a vše dobře promícháme. Žemli nakrájíme na drobné kostičky, přelijeme rozmíchanou krevní tučnicí, necháme ji do žemle dostatečně vsáknout a pak lehce promícháme s připraveným masem. Do takto připravené směsi přidáme dozlatova osmaženou cibuli a vše promícháme s vývarem. Ochutíme podle potřeby. Sádlem vymastíme pekáč, do kterého dáme prejt a pozvolna upečeme. Podáváme s vařeným bramborem a kysaným zelím anebo s čerstvým chlebem.