xkuchtik.cz

 

HUSPENINA ( SULC)

 

INGREDIENCE: 3 vepřové nožičky, 2 vepřová kolena, 2 větší cibule, 8 sterilovaných okurek,10 kuliček pepře, 4 vařené mrkve, 2 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 3 lžíce octa, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky a vepřová kolena dobře očistíme, opláchneme a vykostíme. Potom je vložíme do nádoby a zalijeme studenou vodou tak, aby maso bylo zcela ponořeno. Vodu mírně osolíme, přidáme pepř, nové koření a bobkový list, přivedeme do varu a pomalu vaříme. Doměkka vařená kolena a nožičky vyjmeme a necháme vychladnout. Nožičky obereme, maso a kůži z kolen pokrájíme na malé kostičky. Do procezeného vývaru přidáme pokrájené maso, kůži, nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a okurky. Potom ochutíme solí a octem. Vše společně dobře promícháme a plníme do vhodných nádob. Huspeninu uchováváme v chladné místnosti nebo v chladničce. Před podáváním odstraníme z povrchu tuk.

 


Vloženo:15. 1. 2008  
http://www.xkuchtik.cz