xkuchtik.cz

 

POLÉVKA S NOČKY

 

INGREDIENCE: 300 g předního hovězího masa, 1 1 l vody, sůl, pepř, 1 cibule, 1 balíčku zmrazené zeleninové směsi, petrželová a celerová nať. Nočky: 1 lžíce másla, 2 vejce, sůl, 100 g krupice. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, při dáme nakrájenou cibuli a vaříme v tlakovém hrnci hodinu. Pak maso vyjmeme, vývar vlijeme do hrnce, přidáme zeleninu a vodu a vaříme asi 10 minut. Než se maso uvaří, připravíme si nočky. Změklé máslo s vejci rozmícháme, osolíme a vsypeme krupici. Zpracujeme na husté těsto a pak lžičkou vykrajujeme malé nočky, vhodíme je do vařící polévky a vaříme I5 minut. Polévku promícháme, dochutíme solí a pepřem a posypeme zelenými natěmi. Maso z polévky použijeme na rajskou, koprovou nebo křenovou omáčku. Pokud místo vývaru z masa použijeme na polévku masox, zkrátí se doba přípravy na minimum.

 


Vloženo:6. 11. 2011  
http://www.xkuchtik.cz