INGREDIENCE: 300 g hovězího masa, 1 lžíce sádla, velká cibule, lžíce mleté papriky, 2 lžíce kořenové zeleniny (nejlépe zmrazené) sůl, pepř, větší špetka drceného kmínu, 1 paprika, 1 rajče (nebo lžíce kečupu), 5 brambor, 1 1/2 l vody.
POSTUP PŘÍPRAVY: V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli, vsypeme papriku, zamícháme jí, přidáme na kousky nakrájené maso a na paprice ho opékáme. Vlijeme vodu, přidáme zeleninu, sul, pepř a kmín, tlakový hrnec uzavřeme a vaříme asi 30 minut. Po ochlazení a sejmutí poklice přidáme nakrájenou papriku, spařené a rozkrájené rajče (nebo kečup) a na kostky nakrájené oloupané brambory. Buď znovu uzavřeme a vaříme 8 minut a poté hned ochladíme a otevřeme, nebo povaříme bez poklice, až jsou brambory měkké. Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a můžeme přidat í prolisovaný nebo nastrouhaný česnek.