INGREDIENCE: 200g čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, ostatní houby hřibovité, smrže obecné, bedly, májovky, křemenáče), 60g másla, 20g cibule, 10g petrželky, 20g hladké mouky, asi 1/8 l světlého vývaru z hovězího masa, nebo vývaru připraveného z kostky masoxu, sůl, popř. trocha mletého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemné rozsekanou petrželku, přidáme na tenké plátky nebo na nudličky nakrájené houby a dusíme doměkka. Měkké houby zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dohusta svaříme. Nádivku používáme k nadívání vaječných omelet, slaných palačinek, pirožek, telecích nebo vepřových řízků atd.