INGREDIENCE: 500g čerstvých hub (klouzky, křemenáče, lišky nebo houby ve směsi, 2 větší cibule, 700g slaniny, kmín, 3 zrnka drceného jalovce, sůl a 4 vejce.
POSTUP PŘÍPRAVY: Houby rozkrojíme, menší ponecháme vcelku a v vodě je asi 15 až 20 minut vaříme. Uvařené houby scedíme a nadrobno pokrájíme (vývar z hub použijeme k přípravě polévky nebo omáčky). Slaninu nakrájíme na kostičky a v kastrole ji trochu rozškvaříme, pak v ní zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené houby, koření a směs osmažíme. Po vysmahnutí šťávy zalijeme houby rozkvedlanými vejci, osolíme a mícháme tak dlouho, až vejce ztuhnou. Hotový pokrm posypeme jemné rozsekanou petrželkou. Příloha: vařené brambory a salát.