xkuchtik.cz

 

KUŘECÍ POLÉVKA S KARI

 

INGREDIENCE: 1 balíček zmrazených kuřecích drůbků, kousek cibule, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, nať libečku a celeru, 50 g mrkve, 40 g celeru, 40 petržele, 30 g másla, 40 hladké mouky, 1,5 dl smetany (12 %), koření kari a masox nebo trochu Vegety kari, 4 lžíce zmrazeného hrášku, sůl, asi 1,5 l vody.

POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbky zalijeme vodou, přidáme cibuli, pepř, nové koření nať libečku a celeru a sůl a vaříme pod pokličkou asi 3 hodiny. Přidáme mrkev, celer, petržel a vaříme ještě 1 hodiny. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme koření kari, vše zředíme trochu prochladlého vývaru, rozšleháme a vaříme 1 hodiny Maso obereme z kostí a pokrájíme na kostičky. Zbytek vývaru procedíme a umixujeme společně s jíškou, mrkví a celerem. Přidáme maso, masox nebo Vegetu, povaříme 5 minut, přidáme smetanu a hrášek a přivedeme k varu.

 


Vloženo:11. 9. 2009  
http://www.xkuchtik.cz