INGREDIENCE: 1 slepice nebo 1 balíček drůbežích drůbků, 1 1 l vody, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibule, špetka muškátového oříšku, pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici nebo drůbky vložíme do tlakového hrnce, přidáme cibuli, sůl a koření a vaříme asi 1 hodinu. Poté sejmeme z ohně, necháme klesnout tlak, sundáme poklici, vývar procedíme do hrnce a maso necháme vychladnout. Do vývaru vsypeme zeleninu a uvaříme ji doměkka. Mezitím obereme maso z kostí, nakrájíme je a přidáme do polévky. Než se zelenina uvaří, připravíme si kapání. Vejce rozšleháme a vmícháme do něj mouku a strouhaný sýr. Je-li těsto husté, přidáme trochu mléka nebo vody. Řídké těsto lijeme přes hrubé struhadlo nebo přes vidličku do polévky a krátce povaříme. Místo kapání můžeme přidat do polévky vlasové nudle, které 5 minut povaříme. Pak polévku odstavíme a posypeme nasekanou petrželkou.