INGREDIENCE: 1 hlávky zelí, 500 g vařených brambor, 80 g sádla, kousek uzené pečeně, 40 hladké mouky, 2 lžíce sekaného libečku, kmín, 1 lžička octa, 2 žloutky, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné zelí pokrájíme na nudličky a prosolíme. Vmícháme nasekaný libeček, promícháme a necháme odležet. Oloupané vařené brambory nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, přidáme připravené zelí a zalijeme vodou. Vaříme doměkka. Ze sádla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vodou slitou z brambor, a dohladka vymícháme. Povaříme, přidáme k polévce, vložíme na kostky pokrájené uzené maso a okmínujeme. Dosolíme, okyselíme a nakonec přidáme ve vodě rozšlehané žloutky. Prohřejeme a podáváme s chlebem.