xkuchtik.cz

 

ZAPEČENÁ CIBULAČKA

 

INGREDIENCE: 4 velké cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 1 lžička oleje, 1 l hovězího vývaru nebo vývaru z masoxu, pepř, 4 plátky toastového chleba, 4 lžičky strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na másle s trochou oleje. Chvíli ji dusíme na mírném ohni a pak přidáme mouku. Opečeme ji dožluta a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme, okořeníme a vaříme půl hodiny. Toastový chléb opečeme v opékači nebo na oleji jako topiku. Polévku nalijeme do misek, na ni položíme horký toast, nasypeme sýr a v horké troubě nebo v grilu zapečeme, až se sýr roztaví. Ihned podáváme a v talířích posypeme nasekanou pažitkou.

 


Vloženo:29. 4. 2014  
http://www.xkuchtik.cz