INGREDIENCE: 600 cibule, 200 g strouhaného sýra, 1 1 l vody, 1 1 dl bílého vína, 50 g másla, 30 g hl. mouky, tenké krajíčky bílé veky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a zarestujeme, podlijeme vínem, zamícháme a přilijeme vodu. Opepříme, osolíme a asi 35 minut vaříme. Pak tekutinu přecedíme a rozvařenou cibulku dáme stranou. Dno zapékací formy pokryjeme krajíčky veky, na tu navršíme připravenou cibuli, kterou hustě posypeme sýrem. Vrstvy střídáme, nakonec nalijeme do misky velice opatrně cibulový vývar, počkáme, až se polévka vsákne, a končíme vrstvou strouhaného sýra. Asi čtvrt hodiny zapečeme v horké troubě.