xkuchtik.cz

 

ANGLICKÝ ROASTBEEF

 

INGREDIENCE: 1 kg dobře odleželého nízkého roštěnce, sůl, mletý pepř, 100 g sádla, 50 g másla, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 35 minut. Vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká zbarvená šťáva. Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé, a dopečeme. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené. Chceme-li roastbeef podávat teplý, krájíme jej za 10 minut po vyjmutí z trouby. Krájíme na tenké plátky, přeléváme vypečenou šťávou a obkládáme různou teplou zeleninou. Jako příloha jsou vhodné různé úpravy brambor. Místo zeleniny můžeme podat strouhaný křen nebo některou pikantní studenou omáčku. K podávání za studena krájíme rostbeef po úplném vychladnutí. Studený roastbeef může být součástí studeného nářezu, obložením chlebíčků apod

 


Vloženo:3. 8. 2000  
http://www.xkuchtik.cz