xkuchtik.cz

 

ITALSKÁ SLEPIČÍ POLÉVKA.

 

INGREDIENCE: 1 slepice, její vnitřnosti, 1 cibule, 3 stroužky česneku, pepř, 4 rajčata, špetka muškátového květu, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, vykuchanou slepici vložíme do osolené vody, přidáme oprané pokrájené vnitřnosti, kolečka cibule, plátky česneku, opepříme. Vaříme na mírném ohni tak dlouho, až je slepičí maso měkké. Pak slepici vyjmeme, maso obereme a nakrájíme. Vložíme zpět do scezeného vývaru. Přidáme plátky oloupaných spařených rajčat a polévku ochutíme špetkou muškátového květu. Před podáváním můžeme vložit na kostky nakrájený svítek nebo vařené těstovinové nudle. Porce na talířích zdobíme čerstvou nebo sušenou petrželkou.

 


Vloženo:10. 6. 2005  
http://www.xkuchtik.cz