xkuchtik.cz

 

ŽAMPIÓNOVÁ OMÁČKA (POLÉVKA)

 

INGREDIENCE: 200 g žampiónů, 1 sáčku zmrazené kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, šálek mléka, sůl, drcený kmín, masox nebo bujónová kostka s houbovou příchutí, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme na plátky nakrájené žampióny, osolíme je, okmínujeme a za častého míchání dusíme. Když se odpaří šťáva, kterou pustil y, přisypeme mouku, lehce ji osmahneme a vše zalijeme 1 1 l vody. Přidáme kořenovou zeleninu, mléko, bujónovou kostku a za občasného míchání vaříme mírným varem asi půl hodiny. Pak dochutíme podle potřeby, přilijeme ještě horkou vodu (pokud se jí vypařilo moc), přidáme jemně nakrájenou petrželku a podáváme s pečivem.

 


Vloženo:30. 5. 2010  
http://www.xkuchtik.cz