xkuchtik.cz

 

RYBÍ RASOLNIK

 

INGREDIENCE: 400 g ryby, 40 g másla nebo rostlinného tuku, 100 g kyselých okurek, 20 g sušených hub, 2 střední cibule, 1 mrkev, l petržel, 1 dl sladké smetany, sůl, mletý pepř, pažitka nebo kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou a očištěnou rybu nakrájíme na kousky. Hlavu uvaříme zvlášť, potom vyjmeme a vývar přecedíme. Do vývaru vložíme kousky ryby a necháme asi 5-7 minut vařit. Předem namočené, scezené houby osmažíme na másle, přidáme oloupané okurky, zbavené zrníček a nakrájené na drobné kousky, a očištěnou petržel s mrkví, nakrájené na nudličky. Necháme osmahnout, přidáme do vývaru, osolíme, opepříme a povaříme. Hotovou polévku zlepšíme smetanou a sekanou pažitkou nebo koprem.

 


Vloženo:20. 12. 2013  
http://www.xkuchtik.cz